Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

november 2009

PressemeddelelseKANDIS 13

Smerten, smilet og den virile sømand
Kandis 13 er et musikalsk spejlbillede af livet anno 2009 med en fælles kamp for klimaet og Facebook, der med et enkelt klik giver nye venner.

Af Jan B. Jensen

Der er smerten, der er smilet – og der er sømanden, som er mere viril end senil.

Men det handler også om at få nye venner på Facebook og et fælles ansvar for bremse klimaforandringerne og den globale opvarmning.

Kandis 13 er et musikalsk spejlbillede af livet anno 2009 – glad musik med et stænk af alvor.

- Det er det mest varierede tekst-univers, vi har bevæget os i til dato, siger Johnny Hansen om det nyeste udspil fra Kandis.

I december sidste år blev Johnny Hansen ramt af sit livs tragedie, da hans kæreste og kone gennem 27 år, Helle Bekhøj Hansen, valgte livet fra – en smerte, der vil nage for altid, og en smerte han aldrig kommer sig over.

Efter sin kones død har Johnny Hansen gennemlevet den værste periode i sit liv, og det bliver aldrig helt det samme for den 44-årige musiker og frontfigur i Danmarks populæreste danseorkester. Til gengæld har musikken og turnélivet på landevejen hjulpet ham på vej i den svære tid alene med døtrene Cecilie og Caroline.

Ord på følelserne

Tragedien har sat sit aftryk på det nye album med tre sange, der handler om at miste og savne det kæreste, man har. De har titlerne ”Hotel Himmel”, ”Det gør ondt” og ”Der vil komme tider”.

- Vores primære mål er at skabe fest og stemning med glad musik, men efter den tragedie, jeg har oplevet, fandt jeg det naturligt også at få nogle sange med større eftertænksomhed med, siger Johnny Hansen.
Sangene er en måde at komme videre med livet på og få en hverdag til at fungere igen.

- At få sat ord på følelserne er en måde at bearbejde sorgen på, siger Johnny Hansen, der uopfordret fik tilsendt den ene af teksterne fra en svensk tekstforfatter i det tidligere forår.

- Da jeg læste teksten første gang, var jeg ikke i tvivl om, at den skulle med på det næste album, siger Johnny Hansen.

Men Kandis 13 er også den traditionelle countryprægede stil med de glade budskaber. En af sangene handler om det nye liv i cyberspace med Facebook, hvor der bare skal et enkelt tryk på send til at få nye venner.

Det har Johnny Hansen selv oplevet. I ugerne efter tragedien fik han tusindvis af mails og Facebook-hilsner fra mennesker, han ikke kendte. Mange ville bare udtrykke deres medfølelse, mens andre ville hjælpe han og familien videre ved at fortælle om, hvordan de selv var kommet videre med deres liv efter en tilsvarende oplevelse.

Træt af den trivielle hverdag

At variationen på det nye Kandis-album er stor, kommer bl.a. til udtryk i den danske version af den amerikanske countrystjerne Alan Jacksons ”It’s Five o’clock Somewhere” .

- Den handler om en gut, der er træt af sit rutineprægede job og har lyst til at smide det hele fra sig for i stedet at tage ud og drikke med gutterne. Han gider ikke længere høre på bossen, der råber ham ind i ansigtet, så han står og tænker på en dobbelt Jack Daniels og en flaske rom, selv om klokken kun er 12, for et eller andet sted er det ”Five o’clock” og dermed fyraften, fortæller Johnny Hansen.

Den mere rå stil er samtidig et udtryk for den musikalske udvikling, der er sket siden Kandis for første gang stod på scenen til et enkebal på Hotel Phønix i Thisted tilbage i 1989. Siden har orkestret underholdt over tre millioner mennesker og solgt flere end halvanden million album.

- Den nuværende stil var utænkelig for 20 år siden. Den forvrængede guitar var bandlyst. Dengang var det mere Morten Koch-agtigt med ”Møllerens Marie” og en historie om pigen med de brede fletninger og den røde kjole, som tog til bal på kroen. I dag handler det altså om en fyr, der vil have rom, inden han falder om, siger Johnny Hansen med et smil på læben.

Kandis i klima-kamp

Men det musikalske miks på 16 nye sange er mere og andet end lysten til at give op. Det er også et opråb om et fælles ansvar for det klima, der er truet af den globale opvarmning . I sangen ”Vi kan, hvis vi vil” er budskabet klart: Det handler om at stå sammen og hver især gøre en indsats. Gør man det, kan man også nå målet, fastslår Johnny Hansen som Kandis’ musikalske opvarmning til klimatopmødet i København til december.

Den brede vifte rummer endvidere historien om Sømand Per – et livstykke på 70 år, der har oplevet mere end de fleste – i hvert fald når han sidder på havnekajen og praler med sine virile egenskaber alderen til trods, og hvordan han har spulet pirater fra dækket og drukket sig fuld i hver en havn.

Tracks:

01: Facebook (3,09)
02: Hva' vil I ha' (3,17)
03: It's five o'clock somewhere (3,31)
04: Hvor har du været (4,21)
05: Malene (2,50)
06: Når det regner om dagen (3,48)
07: Vores bryllupsdag (3,25)
08: Mi Vida Loca (2,51)
09: Sømand Per (2,54)
10: En chance til (3,01)
11: Det gør ondt (3,30)
12: Hop op på min Harley (3,04)
13: Tæt på den syvende himmel (2,57)
14: Det ska komma tider (3,30)
15: Hvis vi vil (2,55)
16: Hotel himmel (3,45)

 
© 2001 MusikLinien