Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse

Første nye studiealbum i fire år


Albertes svenske spor

"Det er musik fra de varme lande, men med en melankolsk nordisk tone. Føles lidt ligesom soulmusik, der mange gange er skrevet af mennesker i en vanskelig situation. Med en lille distance, lidt ironi og måske en lille sorg, der er pakket smukt ind."

Sådan beskriver Alberte på sin sædvanlige følsomme og indsigtsfulde måde sangene på hendes nye cd "Svenske spor". Det er det første studiealbum fra Alberte i fire år. Et usædvanligt harmonisk og behageligt intimt album med danske oversættelser af svenske sange, der har rødder i visetraditionen.

En "ulykkelig forelskelse" i en anden by. Sådan fødtes ubevidst ideerne og længslen, der i dag er blevet til "Svenske spor". "Jeg har altid været mægtig glad for Sverige. I en årrække havde vi et sommerhus i Sverige, jeg har indspillet plader deroppe og har været på kanotur med børnene. Og har egentlig altid syntes, at svenskerne var så venlige mennesker. Jeg har tilbragt megen tid i Stockholm, som jeg holder rigtig meget af. Men det blev nærmest til en ulykkelig forelskelse i byen, for alle mine venner og familie var jo i Danmark," siger Alberte.

Alberte har selv skrevet de fleste af teksterne til sangene af først og fremmest Cornelis Vreeswijk, men også Thomas "Orup" Eriksson, Lisa Ekdahl og Evert Taube. "Man skal glemme, at andre har lavet dem," fortæller Alberte selv om den spændende proces, det har været for hende at skrive nye tekster til sangene. En proces, som har været tidskrævende, fordi Alberte ville andet og mere end blot oversætte teksterne direkte til dansk. Hun ville gerne gøre dem til sine egne, og flette sit eget liv ind i dem. "Jeg er vokset op med Cornelis Vreeswijk, som min mor altid lyttede til. Og jeg har nærmest følt hans tilstedeværelse, mens jeg har arbejdet med "Svenske spor"," slutter hun.

"Svenske spor" udgives den 3. marts 2003.

Fotograf: Miklos Szabo.

Med venlig hilsen / Best Regards
Stig Ulrichsen
Promotion - CMC Records A/S

 

 
© 2001 MusikLinien