Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse

Freddy Birset
Eminent fortolker af de franske chansons

En spadseretur på Montmartre, en sejltur på Seinen eller en solbeskinnet fortovscafé i Paris. Disse erindringer og stemninger frembringer de franske chansons. Ikke mindst når de fremføres af Freddy Birset - en crooner velsignet med en stemme, en livserfaring og en fortolkningsevne, man kun sjældent støder på. Freddy Birset er en usædvanlig varmhjertet og poetisk visesanger - og nu er han cd-aktuel i Danmark.

Det siges, at en ægte visesanger ikke blot synger sine sange, men rent faktisk oplever dem. Sådan er Freddy Birset. Hans lange, oplevelsesrige liv genlyder i sangene, hvad enten det er fortolkninger af andres værker eller fremførelse af egne kompositioner.

En del danskere har allerede stiftet bekendtskab med Freddy Birset, som var gæstesolist til en række Helmut Lotti koncerter tidligere på året i Valby, Århus, Aalborg og Herning. Det var en stille, rolig og fattet midaldrende mand, der satte sig på en stol midt på scenen med sin guitar. Han spillede og sang i et kvarters tid, og publikums reaktion var ikke til at tage fejl af. En begejstring, der også kunne ses på salget af de præsentations-cd'er med Freddy Birset, der blev solgt i hallerne efter koncerterne.

Freddy Birset er autentisk, karismatisk og yderst talentfuld. Med sine sange og fortolkninger lader han en æra genopstå. Cd'en "Champs Élysées" udkom den 24. oktober 2003.

Historien om Freddy Birset

Freddy Birset er født i Genk i Belgien af en hollandsktalende mor og en fransktalende far. Han var en rebelsk teenager i tresserne, swing- og jazzentusiast i halvfjerdserne med stor forkærlighed for Frank Sinatra. Senere viede han sit liv og musikalske løbebane til de franske chansons. Med udgangspunkt i Gilbert Bécauds intensitet og George Moustakis livsnærhed genfandt han sig selv. Scenen blev hans eget lille Montmartre, og den franske livsstil "savoir-vivre" blev fra da af hans stadige følgesvend, når han var på scenen.

Hans lange karriere har ikke altid været en dans på roser, men den har givet ham en umådelig livserfaring og gjort ham til den internationalt respekterede ambassadør for de franske viser, som han er i dag.

Musikken har ført ham vidt omkring: Han har regelmæssigt besøgt de fransktalende lande Frankrig, Schweiz samt hans eget Belgien. For ikke at tale om England, Spanien, Nederlandene og Tyskland. Selv i Rusland og USA har han undertiden givet koncerter.

Opdaget i en moden alder

Det var dog i en forholdsvis sen alder, at der for alvor kom fart på Freddy Birsets karriere. Freddy Birset optrådte ved en lejlighed på et hotel, hvor promoter Piet Roelen tilfældigvis var gæst. Han var hurtig til at spotte talentet og tingene har derfra udviklet sig til cd-udgivelser og koncerter med professionel opbakning fra et bagland, som blandt andre også har Helmut Lotti på repertoiret.


Cd'en "Champs Élysées"

Freddy Birsets debut-cd i Danmark - "Champs Élysées" - byder på en rejse gennem de franske visers verden. Repertoiret består udover de største klassikere fra denne genre også af Freddy Birsets egne kompositioner.

Blandt de gamle kendinge kan nævnes titelsangen "Les Champs Élysées", der i sin tid blev fremført af Joe Dassin. Gilbert Bécaud er Freddy Birsets største idol. På cd'en har han adopteret tre af dennes største og mest berømte viser: "Natalie", "Et Maintenant" og "L'important C'est La Rose". En af de mest spillede viser i tresserne - og særdeles kendt i Danmark - er også Gérard Lenormans "La Ballade Des Gens Heureux". George Moustakis rebelske gejst får Freddy Birset flot viderebragt i nummeret "Le Métègue". Og endelig var Hervé Vilard´s "Capri C'est Fini" et kæmpe-hit i 1965. Cd'en afrundes med en duet med Helmut Lotti.

Repertoire

1. SI TU T'APPELLES MÉLANCOLIE
2. CAPRI C'EST FINI
3. L'IMPORTANT C'EST LA ROSE
4. LA BALLADE DES GENS HEUREUX
5. DONNE-MOI TA MAIN
6. LES CHAMPS ÉLYSÉES
7. INCH ALLAH
8. ET MAINTENANT
9. LE MÉTÈQUE
10. LE CLOCHARD
11. NATHALIE
12. ALINE
13. LA VIE, CA IRA
14. ET MAINTENANT / WHAT NOW MY LOVE (DUET MED HELMUT LOTTI)

Koncerter i Danmark

Freddy Birset's "Souvenirs de France"-tour bringer ham til Danmark i marts måned:

13. marts 2004 Værket i Randers
14. marts 2004 Aalborg Kongres- og Kulturcenter (Europahallen)
15. marts 2004 Kolding Teater
17. marts 2004 Herning Kongrescenter
18. marts 2004 Horsens Ny Teater
19. marts 2004 Slagelse Teater
20. marts 2004 Musikhuset Aarhus (Foyeren)
21. marts 2004 Albertslund Musikteater

 

 
© 2001 MusikLinien