Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse

Positiv pop fra Olsen solo

Af Ove Nørhave

- Jeg er altid i gang med at skrive nye sange. Sådan har det været, siden jeg var en 13-14 år og blev forladt af min første kæreste. Straks strøg jeg ind til mig selv for at skrive en sang med teksten ”Why not take me in your arms, why not take me to your heart?”. At skrive sange er en af mine måder at udtrykke følelser og gengive bestemte stemninger på.
Sådan siger den ældste halvdel af Brødrene Olsen, den 56-årige sanger og sangskriver Jørgen Olsen, som for første gang i 17 år er aktuel med et soloalbum i eget navn. Og dét helt ud i titlen: ”Jørgen Olsen”.
Og indholdet?
11 doser glad og positiv popmusik med plads til - blandt meget andet – New Orleans-jazz og mexicanske/texanske rytmer. Og med tekster på dansk. Om kærlighed til kvinder – og til Danmark. ”Som et udtryk for danskhed på min måde”, som Jørgen Olsen siger.
Ud over hans bidrag til årets udgave af Dansk Melodi Grand Prix, ”Vi elsker bare danske piger”, rummer cd’en 10 andre melodier og tekster, som er blevet til i, hvad han opfatter som sine ledige stunder, nemlig når han ikke har travlt med at rejse rundt for at optræde i først og fremmest Danmark, Tyskland og Sverige sammen med lillebroderen Niels ”Noller” Olsen i Brødrene Olsen.
- Det er bestemt ikke, fordi Brødrene Olsen er gået i opløsning eller lagt på hylden. Tværtimod er vi stadig ude for at optræde cirka 50 gange om året, men Noller har boet med sin familie i Spanien på det seneste, og det har givet mig ekstra tid til at skrive egne sange, som måske ikke altid lige passer helt ind i Brødrene Olsen-stilen, bemærker Jørgen Olsen, som har arbejdet på solo-cd’en i hen ved halvandet år.
- Ideer til nye melodier kommer til mig hele tiden. Derfor går jeg også altid rundt med en lille diktafonbåndoptager på mig, hvis jeg pludselig skulle komme i tanker om en god melodilinje, og i en lille notesbog har jeg linjer, ideer og titler til de første mindst 50 melodier, bemærker Jørgen Olsen, som fra tid til anden oplever, at det er nok bare at sidde med en guitar i hånden.
- På et tidspunkt optrådte Noller og jeg i Gøteborg efter et show, hvor det var gået rigtigt godt. Og da jeg bagefter greb min guitar, kom næsten af sig selv melodien til det, der er blevet til ”Fra København til Napoli”, for da jeg lyttede efter, hvad melodien beskrev, var det en selvoplevet tur med gode venner tilbage i 1969. Og den gik nøjagtigt som jeg har beskrevet den. Jeg husker det som en dejlig tid, jeg var 19 år og følte mig lykkelig. Sangen i er det hele en beskrivelse af en virkelig ubunden frihed, hvor man ikke som nu, da man er blevet voksen, kan have dagene fyldt op med alle mulige aftaler.
I dag sørger Jørgen Olsen så vidt muligt for at have, hvad han kalder ”kontortid”, altså et par timer hver eneste dag, hvor han sætter sig for at spille og skrive nye sange – ikke fordi der nødvendigvis altid kommer noget godt og brugbart ud af det, ”men jeg har det uden tvivl som mange kunstmalere; de må bare male hver eneste dag for at holde sig i gang”.
Skal Jørgen Olsen med ganske få vendinger beskrive stemningen på den nye cd, bliver det med vendinger som glad og positiv. Og taknemmelig. For lige nøjagtigt sådan er han selv.
- En sang som ”Danmark” beskriver mit fædreland, sådan som jeg opfatter det. Når jeg er ude for at optræde, elsker jeg at køre igennem typiske danske landskaber. Og du drømmer ikke om hvor taknemmelig, jeg er for at være vokset op i et land, som har givet mig så mange chancer og muligheder, siger en næsten rørt Jørgen Olsen.
Selv er han – naturligvis – begejstret for hele cd’en, men udover Grand Prix-bidraget har han særlig stor tiltro til mindst to af sangene, nemlig dels ”Senorita”, fordi den har en god, dansevenlig puls, dels ”Mit livs store kærlighed”, fordi den i hele sin måde at være bygget op – efter Jørgen Olsen mening - udtrykker – noget meget dansk.
- Og så er jeg altså også glad for en sang som ”Det kan jeg nå endnu”, som også var med på Brødrene Olsens forrige cd, ”Our New Songs”, som ”You’ll Never Be Alone”, men i sin tid, i begyndelsen af 80’erne, skrev jeg ”Det kan jeg nå endnu” til Grethe Ingmann, og det blev en af de sidste sange, hun nåede at indspille, inden hun døde.
Desuden venter han sig delte reaktioner på en sang som ”En rigtig stor dreng”, fordi den handler om at blive en halvgammel mand og være nødt til at tage Viagra.
- Den har virkelig delt vandene, også under indspilningen. Men nummeret er mit helt personlige opgør med, at det at skrive melodier og tekster gerne bliver noget meget selvhøjtideligt, bemærker Jørgen Olsen, som ikke lægger skjul på, at han har mange gange lettere ved at skrive melodier end tekster. Især danske tekster, for sammenlignet med engelske bliver de nemt mere ”nøgne”, fordi følelserne og i det hele taget beskrivelser er lettere genkendelige for et dansk publikum.
På det rent musikalske – og produktionsmæssige – plan er Jørgen Olsen ikke så lidt begejstret for det hold af musikere, der omgiver ham på ”Jørgen Olsen” med guitaristen Poul Halberg i spidsen – og så synes han selv, at dét, at Fessors Big City Band spiller med ”Natten er vor egen ” giver netop dén sang en meget menneskeligt præg.
- Men det skal også til. For findes der noget flottere og smukkere og dejligere end stille sommerregn og bare gå ude i den med bare tæer og tale sammen med den, man elsker, og glemme alt omkring sig? bemærker Jørgen Olsen, som helt tydeligt bliver holdt i gang af mindst to ting. Dels en helt grundlæggende, sprudlende begejstring for den gode, solide, umiddelbart sangbare melodi, inspireret af de første – og stadig største – forbilleder, The Beatles. Dels en helt personlig ambition om bare én gang mere i sit liv at matche karrierens hidtil største fuldtræffer, ”Smuk som et stjerneskud” (”Fly on the Wings of Love”), vinder af såvel det danske som det internationale Melodi Grand Prix i 2000.
- Den bliver svær at overgå. Sådan er det altid. Den er blevet noget helt særligt og har fået en speciel position og har uden tvivl i sig selv gjort, at Noller og jeg har solgt over 300.000 eksemplarer af cd’en i ”Wings of Love” over 300.000 stk. i Danmark alene. Men derfor kan man jo godt drømme om at kunne gøre det bare én gang til…

Jørgen Olsens nye solo-cd, ”Jørgen Olsen”, udkommer den 1.6 2007.

 
© 2001 MusikLinien