Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse

Hyldest til Grethe Ingmann

Netop dette år er noget helt særligt. Det er 40 år siden Grethe og Jørgen Ingmann vandt det europæiske Melodi Grand Prix med "Dansevise". En stor begivenhed som de fleste husker eller har hørt om. Det er imidlertid kun én ud af mange memorable og beundringsværdige milepæle i en spændende karriere. Jubilæet fejres med cd-udgivelsen "Kærlighed".

Grethe Ingmann blev af mange betegnet som en af danmarkshistoriens største sangerinder, som i høj grad havde internationalt potentiale. Fra hun startede karrieren som ganske ung og til sin alt for tidlige død i 1990, medvirkede hun på mere end 200 indspilninger. Så det har i sagens natur været svært at vælge de 23 sange, som findes på "Kærlighed".

Albummet indeholder en helt speciel overraskelse: En genindspilning af "Kærlighed" - nu som duet mellem vor tids store musicalstjerne Stig Rossen og Grethe Ingmann. Titelmelodien er skrevet af Bent Fabricius-Bjerre, der naturligvis også medvirker på denne nye indspilning. Den er oprindeligt fra 1975, men blev dengang ikke et egentligt hit. Det gjorde derimod sange som "Sol, sol kom igen", "Sig godmorgen" og naturligvis "Dansevise". Hvad de fleste ikke ved er, at sangen "Sommervind" rent faktisk blev et verdenskendt hit med Frank Sinatra. Han havde hørt sangen med Grethe Ingmann og fik lyst til at indspille den selv. Til gengæld fik Grethe Ingmann en sang af Frank Sinatra, som på dansk blev til "Hvor går vejen hen".

Sangen "Det kan jeg nå endnu" blev skrevet specielt til Grethe Ingmann af Jørgen Olsen, som adskillige år efter Grethe og Jørgen Ingmanns grand prix-sejr, gjorde dem kunsten efter. Numrene på cd'en er blevet renset og re-masteret, så den bedst mulige lyd er opnået.

"Kærlighed" fortjener at blive hørt, læst, nydt og betragtet som en anerkendelse af Grethe Ingmanns helt enestående talent. Den udkommer den 24. februar 2003 - nøjagtig på 40-års dagen for sejren med "Dansevise" i det Danske Melodi Grand Prix 1963.

Repertoire

Slentre gennem regn
Dagbogen
Dansevise
Sommervind
Bare gi' mig en rose
Der blæser en vind
Den første gang er altid svær
Sol, sol kom igen
Søde mama
Sagt med et kys
Tiden
Vi får solskin i morgen
Sig godmorgen
Livets cirkel
Jeg vil se det, før jeg tror det
Hvor går vejen hen
Alle disse minder
Masser af succes
Eventyr
Alt er skønt
Hey hey det swinger
Det kan jeg nå endnu
Kærlighed


Med venlig hilsen / Best Regards
Stig Ulrichsen
Promotion - CMC Records A/S

 
© 2001 MusikLinien