Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse


Tyske Heino pladeaktuel i Danmark

Vi danskere er absolut ikke færdige med at synge sange på tysk endnu. Efter to års mega succeser med Freddy Breck står en anden stor tysk kunstner klar til at indtage Danmark, nemlig tyskernes største folkesanger nogensinde, Heino.

I 1977 søsatte den tyske TV-station ZDF et nyt musikprogram med den unge tyske sanger Heino - et syng-med program, som meget relevant fik navnet "Sing mit Heino". ZDF bragte i alt 6 programmer, som blev en kæmpe succes. Det var startskuddet til Heino's mangeårige karriere.

Den 28. april udgives i Danmark et opsamlingsalbum med titlen "Sing mit Heino", som indeholder 21 festlige og folkelige sange. Flere af numrene på cd'en er i øvrigt kendte i danske udgaver, blandt andre "Wandern, ach wandern" som kendes med Bakkesangerinderne under den danske titel "Køb blomster, køb blomster". Også "Schneewalzer" (Snevalsen) og "Mein Vater war ein Wandersmann" (Den glade vandrer) er gode eksempler.

Heino er den mest succesfulde tyske folkesanger nogensinde. Så godt som alle tyskere kender Heino - kun Helmut Kohl skulle efter sigende være mere kendt! Over de sidste 30 år er der solgt mere end 30 millioner plader med Heino. Det blonde hår, de mørke briller og den fyldige mørke stemme er de karakteristika, der bedst beskriver Heino. Den stemningsfulde, tyske folkemusik er en genre og musiktype, som er overordentlig populær i Danmark. Senest har blandt andre landsmanden Freddy Breck opnået stor succes herhjemme.

Den 13. december 1938 blev Heinz Georg Kramm født i Düsseldorf-Oberbilk i Tyskland. Han er oprindelig uddannet bager og konditor, men musikken fik allerede i læretiden overtaget, da Heino begyndte at spille harmonika. Hurtigt blev sangen dog i stedet hans store passion.

I 1968 gav Heino sin første koncert i USA og er siden vendt tilbage mange gange. Også Canada og Australien har haft fornøjelsen af Heinos festlige koncerter.

"Sing mit Heino" udkommer som sagt den 28. april.

Med venlig hilsen / Best Regards
Stig Ulrichsen
Promotion - CMC Records A/S

 
© 2001 MusikLinien