Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

Pressemeddelelse


Helmut Lotti i duet med Cliff Richard

Helmut Lotti er tilbage med et nyt forrygende pop album, Pop Classics In Symphony, tilsat de smukkeste toner fra hans eget symfoniorkester, "The Golden Symphonic Orchestra".

Helmut Lotti er en af de mest succesfulde europæiske sangere, over 12 millioner album har han solgt over hele verden. Hvert år giver han 150 koncerter over hele Europa, Canada og Sydafrika. Han har siden sit første album, "Helmut Lotti goes Classic" i 1995, modtaget 69 guldplader og 68 platinplader.

Det nye album, Pop Classics In Symphony, indeholder 14 sange som Lotti i samarbejde med Wim Bohets har lavet nye arrangementer til, så de passer til Helmut Lotti's velkendte stil.

Men de passer ikke kun til Lotti, for det er også blevet til en duet med selveste Sir Cliff Richard på sangen "Danny Boy".

Helmut: Vi har kunne give sangen en helt ny tilgang, Danny Boy er aldrig før blevet omskrevet til en duet. Den kendsgerning at jeg har kunne indspille denne specielle version med Sir Cliff Richard, et ikon inden for pop historien, gør mig umådelig stolt."

En sang som Otis Redding's største hit, "Sitting on the Dock of the Bay", har de også lavet et alternativt arrangement til.

Helmut: "Man må ikke røre ved sådan en fantastisk sang! Og alligevel gjorde jeg det på min måde uden at tøve. Jeg kan for eksempel ikke fløjte. Men man kan høre mågerne synge i guitaren. Fløjterne får bølgerne til at skvulpe. Havet bobler i den melodi. Der synges gribende om, ikke at lave noget, om at spekulere på hvad meningen er med det vi gør, om når det går op for én, at der aldrig er noget der ændrer sig, og om at overhøre alle dem der vil fortælle én, hvad man skal gøre. Jeg elsker den!"

Et andet nummer som de har taget under behandling på det nye album Pop Classics In Symphony er sangen "Mandy", der handler om en tabt kærlighed. Dette er ikke Scott English's original fra 1972 men Barry Manilows tilpassede version, som i 1975 blev et #1 hit i USA.

Helmut: "Indtil jeg hørte Wim Bohets' arrangement, var jeg ikke en udpræget fan af denne sang. Men når vi erstatter det oprindelige klaver med vores akustiske guitar, gør vi "Mandy" meget mere intim og tilgængelig for en indtagende crescendo. Det er nu blevet en af mine favoritter på Pop Classics In Symphony. Et øjeblik hvor det løber én koldt ned ad ryggen. Da den meget præcist og næsten håndgribeligt fortæller, hvordan kærligheden kan blive ødelagt af verden, og alt hvad den møder på sin vej."

Hele vejen igennem er albummet et ægte Helmut Lotti album med mange historiske hits, som han fortolker på sin helt egen måde.

Pop Classics In Symphony udkommer den 26. september 2003.

Med venlig hilsen / Best Regards
Stig Ulrichsen
Promotion - CMC Records A/S

 
© 2001 MusikLinien