Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

PressemeddelelseHonky tonk-jul med Heidi Hauge

Den norske countrysangerinde Heidi Hauge udgiver et julealbum med sange på engelsk. Hun har selv skrevet en af sangene

Af journalist Rie Nielsen

Jul betyder hygge med familien.
Det mener den norske countrysangerinde Heidi Hauge, og det budskab er også essensen i en af sangene på det nye album ”Country Christmas”, der udkommer i Danmark i november – og tilmed indeholder en helt ny sang, som Heidi Hauge selv har skrevet teksten til.

”Sangen handler om dagene omkring jul, hvor man tager rundt og holder fest og hygger sig med dem, man er glade for. Først og fremmest familien,” fortæller Heidi Hauge.
Denne sang er et rigtigt honky tonk-nummer, så der er mulighed for en festlig dans omkring juletræet, hvis man lægger Heidi Hauges nye cd i afspilleren.

Men albummet, der indeholder i alt 15 numre, er andet end fest og ballade.
”Der er alt lige fra ballader til rock,” bedyrer sangerinden med et stort smil.

Solo-cd og Nashville-tur
Det er første gang, Heidi Hauge udgiver sit eget julealbum. Hun har tidligere medvirket på et album sammen med andre norske kunstnere, dengang med fire norske julesange. Men nu forsøger hun sig altså på egen hånd med kunsten at skabe den rette julestemning musikalsk.

Det er også første gang, Heidi Hauge har indspillet et album i countrybyen over dem alle, nemlig Nashville, Tennessee. Hun tog derover i september og indspillede på en uge de 15 julesange.
”Jeg har meget længe haft lyst til at prøve at indspille i Nashville, og vi har tit talt om det, uden at det er blevet til noget. Men nu viste lejligheden sig, og det var vældig spændende at være med til. Men det var også ærgerligt, at vi ikke havde lidt mere tid. Der var meget hårdt arbejde og kun lidt tid til fornøjelse,” griner Heidi Hauge.

Duet med Johnny Hansen
Selv om det er en solo-julecd, har den norske countrysangfugl dog inviteret en gæst med på et enkelt nummer på albummet. Det er oven i købet en dansker, nemlig Kandis-forsangeren Johnny Hansen. Heidi og Johnny synger duetten ”I’ll Be Home With Bells On”, som er skrevet af Dolly Parton. Hun gjorde den i 80’erne til et hit sammen med Kenny Rodgers.
”Den sang er blevet rigtig god,” mener Heidi Hauge, når hun selv skal sige det.

For Heidi Hauge er jul i høj grad børnenes fest, så det bliver en anderledes jul for hende i år, da hun på grund af skilsmisse ikke skal holde jul sammen med sine egne, fire børn.
”Det bliver lidt trist og meget mærkeligt. Det er første gang, jeg skal holde jul uden dem. Men jeg skal nu være sammen med min øvrige familie, så jeg bliver da ikke helt alene,” smiler hun.

 
© 2001 MusikLinien