Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse30 års jubilæum... det skal fejres!
"SHU-BI-DUA 200"

Det er 30 år siden, alle tiders største danske familiepoporkester, Shu-bi-dua, bragede igennem med deres første single, "Fed rock".
Dét skal fejres, synes shubberne.
Og det gør de så.
Ikke bare med manér, men med noget, der i høj grad ligner en dansk rekord, nemlig "Shu-bi-dua 200" - en 10 cd-boks, tæt pakket med ikke færre end 200 sange, og med fotos fra hele perioden. Til en særdeles overkommelig pris: 200 kroner.

Shubberne gør det for at fejre, at de har været fremme i 30 år, men også for at prøve noget nyt.
Ingen andre - hverken her eller i udlandet - har nogensinde udsendt 200 pop- og rocksange på én gang, - på én udgivelse.
Men derudover er det også praktisk. For nu kan man altid have hele Shu-bi-dua's samling med sig: Til fest. På ferie. I bilen. I sommerhuset. I båden. Hvor som helst. Det kan også løse det problem, at man måske undervejs har mistet én eller flere af de gamle plader i samlingen.
Og med "Shu-bi-dua 200" har man muligheden for at få et særdeles bredt udsnit af, hvad shubberne har skrevet, spillet, sunget, indspillet og udgivet.

Samtlige sange har været en tur igennem den store, tekniske finpudsning, kendt som digital remastering, så de fremstår så friske i lyden som aldrig før.
Og så er sangene på de 10 cd-plader - med 20 numre på hver - sat sammen, så hver enkelt af dem trækker stregen hele vejen fra første albumudgivelse, "Shu-bi-dua" fra 1974, til den seneste, "Shu-bi-dua Sytten" fra 2000.
Sangene er altså ikke ordnet kronologisk, men mixet således, at de får hver plade til at danne et hele. Samtidig giver hver enkelt af de 10 plader en fornemmelse af lidt af hvert fra de 17 oprindelige studiealbums.
Selv er shubberne ikke i tvivl om, at de er kommet vidt omkring i løbet af de 30 år. Ingen musikalsk genre har været dem fremmed eller hellig, som de siger.
Og der er da også - 30 år eller ej - overordentlig stor efterspørgsel efter Shu-bi-dua, der indtil videre har aftaler om at optræde 35 gange i løbet af sommeren 2003. Blandt andet på årets udgave af Rockshow-turneen i København, Århus, Odense, Aalborg og Sønderborg, Langelandsfestivalen, Tivoli i København samt Legoland i Billund.

Og lad os så bare lige i anledning af jubilæet hurtigt opsummere opstillingen af Shu-bi-dua anno 2003:- Michael Bundesen, forsanger og frontfigur. Med fra første dag i 1973.
- Claus Asmussen, guitarist. Har optrådt siden "Shu-bi-dua 3" i 1976.
- Kim Daugaard, bassist. Har hængt på siden "78'eren" fra 1978.
- Peter Andersen, trommeslager hos shubberne fra og med "Shu-bi-dua 13" fra 1992.
- Ole Kibsgaard, guitarist m.m. og fast medlem fra og med "Shu-bi-læum 73-98" fra 1998.
- Jacob Christoffersen, tangentspiller og nyt medlem fra 2001.

Læs mere på www.shubidua200.dk

Shu-bi-dua 200
10 CD boks
200 sange
Spilletid: 10 timer 40 minutter

Udkommer over hele landet torsdag d.10 april.

Med venlig hilsen / Best Regards
Stig Ulrichsen
Promotion - CMC Records A/S

 
© 2001 MusikLinien