Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

april 2009

Pressemeddelelse

A Green Tomorrow Today - Tamra Rosanes


Gør verden grøn - i dag

-Tamra Rosanes slår tonen an til vigtigheden af en ny klimaaftale i København, og på en ny klima-cd opfordrer hun alle til at tage et ansvar – og være med til at gøre en forskel

Af Jan B. Jensen

Gør verden grøn – i dag. Der er ingen grund til at vente til i morgen.

Tamra Rosanes går til musikalsk kamp mod den globale opvarmning og slår tonen an til en ny aftale på klimatopmødet i København.

Med singlen ”On The Road to Copenhagen” og cd’en ”A Green Tomorrow Today” sætter den amerikanske musiker og sangskriver, der er bosat i Danmark, musik til indsatsen mod klimaforandringerne.

Tamra Rosanes har sammen med blandt andre Poul Krebs, Nanna og Chris Minh Doky skrevet 10 sange om et bedre miljø og en verden, der også skal være grøn for vores børn og børnebørn.

- Vi kan gøre det, hvis vi står sammen - og alle gør hver en lille del. Selv de små ting kan gøre en stor forskel, siger Tamra Rosanes.

Med optimistiske tekster og iørefaldende musik opfordrer hun alle til at tage ansvar – og være med til at gøre en forskel, før det er for sent.

Overskud går til grøn undervisning

For Tamra Rosanes er den nye single og det musikalske klimaudspil mere end en ny cd. Det er en understregning af et mangeårigt engagement for et bedre miljø og en passion, hun har investeret masser af tid og energi i.

Hun vil donere en del af overskuddet til ”Skoven i skolen”- www.skolen-i-skoven.dk – et undervisningsprojekt om miljøet, der bl.a. skal give lærere og elever mulighed for at flytte undervisningen ud i skoven. Desuden vil pengene gå til projektet ”Genplant Planeten”, hvor børnene skal være med til at plante træer.

Selv har Tamra Rosanes været engageret i miljøarbejdet gennem en årrække. Allerede som barn i USA i 1960’erne blev hun bevidst om miljøet og de uoprettelige skader, som forureningen rettede på miljøet. Hun voksede op i en lille by ved Hudson floden nord for New York og oplevede bl.a., hvordan floden og dermed badevandet blev mere og mere forurenet.

- Til sidst var det vildt ulækkert at svømme i floden. Mange steder løb kloakkerne direkte ud i den, husker Tamra Rosanes, der i en ung alder meldte sig ind i miljøkampen.

I en naboby havde den legendariske folkesanger Pete Seeger, som bl.a. har skrevet ”Where Have All the Flowers Gone”, sat miljøet på dagsordenen og bl.a. fået bygget en kopi af et gammel træskib til at sejle på Hudson River som symbol på vigtigheden af at stoppe forureningen og bevare miljøet. Tamra Rosanes sejlede i en periode som frivilligt besætningsmedlem og var med til at undervise skolebørn.

Desuden var ulykken på atomkraftværket Tjernobyl i 1986 med til at forstærke hendes engagement i kampen for et bedre miljø. Hun var selv vokset op få kilometer fra et af de første atomkraftværker i USA, hvor beboerne i årevis havde levet i frygt for en tilsvarende katastrofe.

- Tjernobyl-katastrofen gjorde mig virkelig bekymret, siger Tamra Rosanes, der efter ulykken arbejdede i tre år for den internationale miljøorganisation Greenpeace Danmark.

Slagsange for miljøet

Budskabet i sangene på den nye cd, ”A Green Tomorrow Today”, er bl.a., at klimaforandringerne berører alle mennesker på kloden. Det kommer direkte til udtryk i sangen ”The Whole Wide World”, men Tamra Rosanes understreger også, at det ikke er for sent, hvis alle tager et ansvar og er med til at gøre en forskel. Det håb formidler hun i Barack Obama-stilen med sangene ”We Can” og ”Turn This Thing Around”.

Tamra Rosanes nøjes ikke med at synge om det. Hun gør selv en forskel i hverdagen. Hun lader tit bilen stå og tager i stedet cyklen eller toget, og i den etageejendom, hun bor i, står foran et omfattende tjek med henblik på energimærkning. I forvejen er der iværksat en række forbedringer med bl.a. hulmursisolering, som skal være med til at spare energi.

- Udgifterne til de forskellige energi-tiltag er relativ små i forhold til de besparelser, vi kan opnå i løbet af få år ved bl.a. ikke bare at lade varmen sive ud i den blå luft, siger Tamra Rosanes.

”On The Road To Copenhagen” er direkte inspireret af FNs klimatopmøde til december. Den handler om at stå sammen verden over om at få skabt den nødvendige aftale for at bremse den globale opvarmning.

- Det tegner bedre nu med præsident Barack Obama i spidsen for USA. For et år siden var jeg knap så optimistisk med hensyn til USA's interesse for at forpligte sig i en global aftale, for uden de store nationer som USA, Indien og Kina er det svært at gøre en forskel, siger Tamra Rosanes.

Børn og børnebørn i tankerne

Foruden at blive udgivet som single er ”On The Road To Copenhagen” også det første nummer på cd’en ”A Green Tomorrow Today”, og Tamra Rosanes husker en rammende bemærkning i studiet.

- Produceren sagde, at jeg bare skulle lukke øjnene og tænke på, at det er mine børn og børnebørns fremtid, der er afhængig af topmødet i København. Det fik mig til at synge af al hjertets kraft, siger Tamra Rosanes.

Med det nye album viser Tamra Rosanes samtidig, at hun musikalsk favner meget bredere end country. Udover countrysangene rummer cd’en en række sange indspillet i pop- og rock-stilen, mens en enkelt er holdt i jazz-genrens Norah Jones-stil.

To af sangene er en direkte hyldest til den enestående natur, hvis eksistens er truet af bl.a. temperaturstigninger. Det vil få store konsekvenser verden over.

- Hvis Afrika bliver ramt af mere tørke, står milliarder af mennesker med et endnu større problem. Mange af dem vil søge mod de køligere temperaturer – de såkaldte ”klimaflygtninge”. På den måde kommer vi alle til at mærke forandringerne, selv om de geografisk måske rammer hårdere langt fra vores breddegrader. Derfor er vi alle en del af udfordringen – og løsningen, siger Tamra Rosanes.

Støtte fra Al Gore

Tamra Rosanes har allerede fået bred opbakning til klimaprojektet – ikke mindst fra den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore.

Under produktionen af den nye cd sendte hun Al Gore nogle af de første versioner af sangene og forklarede om formålet med teksterne. Kort tid efter modtog hun et personligt brev med tak samt en lykønskning om fortsat held og lykke med indspilningerne og udgivelsen.

- At han satte pris på sangene og projektet var et fantastisk skulderklap at få, siger Tamra Rosanes.

Desuden har Tamra Rosanes allerede sunget flere af sangene i forbindelse konferencer og møder med klimaforandringerne på dagsordenen, og hun håber, at få endnu flere lejligheder til at formidle budskabet om alvor i sang og musik til en lang række tilsvarende arrangementer i de kommende måneder – ikke bare i Danmark, men også i de lande, hvor der lige nu ikke er helt den samme fokus på betydningen af at få bremset den globale opvarmning.

Det nye album indeholder også en klima-huskeseddel med en række af de små hverdagsting, der kan være med til at gøre en stor forskel.

Det er alt fra skrue ned for varmen, slukke lyset, give børnene gode miljøvaner, cykle eller gå, bruge tørresnoren i stedet for tørretumbleren og isolere boligen til at købe en plante, undgå unødvendig emballage, købe friske, ikke frosne madvarer og kun købe ting, der er nødvendige - tiltag, der med Tamra Rosanes egen ord kan gøre morgendagen grøn allerede i dag, for der er ingen grund til at vente til i morgen.

Track list
1) ON THE ROAD TO COPENHAGEN
2) THE WHOLE WIDE WORLD
3) THE BEST THINGS IN LIFE AREN`T THINGS
4) IN THE SAME BOAT
5) A GREEN TOMORROW TODAY
6 )TWILIGHT SKY
7) WE CAN
8) WE HAVE HOPE
9) TURN THIS THING AROUND
10) 100 PLACES TO SEE

 
© 2001 MusikLinien