Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse

Can´t Escape From You - Peter Viskinde Band


Bob Dylans sange ifølge Peter Viskinde Band

Peter Viskinde Band er 22. august 2011 ude med nyt album ”Can´t Escape From You” - fortolkninger af 12 Dylan sange.

Peter Viskinde har siden han som 14-årig hørte storebror Flemmings slidte eksemplar af ”Blonde on Blonde” været dybt fascineret af Bob Dylans sange.

Fascination slår nu ud i lys lue på det nye album, der er blevet til i Viskindes stuer i Aarhus. Med sig har han sit faste og kompetente rockband, Steffen van Norde på bas, Jesper Berg på trommer og Lasse Nyrup på keybord suppleret af sønnen Jakob Viskinde på guitar. Udover guitar bidrager Jakob med vokal på ”If You See Her, Say Hello”, og datteren Maria Viskonti synger ”Every Grain of Sand”.

”Indspilninger under hjemlige himmelstrøg har været en befrielse. Det kunne ligeså godt have været en dag, som så mange andre, hvor vi i orkesteret legede med sangene, tonearterne og arrangementerne. Den dag vi indspillede, var der bare den forskel, at teknikken var på plads, så ”legen” kom på harddisken. Resultatet har vi så nu,” siger en tydeligt glad Peter Viskinde og fortsætter:

”De fleste sange gik let og smertefrit, andre var ” hårde fødsler”, og andre igen måtte vi helt opgive, fordi ophavsmanden simpelthen havde sat sig for hårdt på ”sendefladen”, så at sige.”

Albummet indeholder Viskindes 12 yndlingsnumre med Dylan, og det er meget anderledes versioner, end dem vi kender med ophavsmanden selv.

”Der er en tendens til, at der bliver talt meget om Bob Dylans tekster, men jeg mener, at det har skygget for betydningen af hans tæft for melodi,” siger Peter Viskinde.

På det nye album lykkes det Peter Viskinde Band at få råhed til at rime på pop. Og Viskindes guitarspil giver den kant, som han er kendt for.

Hvis dette album har noget så umoderne som en mission, så er det at bygge bro mellem de ”højpanede hard core Dylan fans”, som en gang om året lufter deres 60-årige lange hvide lokker, lukker deres MacBook Pro, smider Information og Politiken i brændekurven i deres 5. værelses Fredriksberg-lejlighed, og begiver sig til Forum for at sidde og være indforstået og ”politisk Dylan korrekt” og juble. Præcis som man skal, når mester Bob messer/synger ”Even the president of the United States sometime have to stand naked”, til dem der bare synes, at Bob Dylan er træls og ikke kan synge og som uden at blive spurgt udbasunerer flosklen: ”Jeg synes altså, han har lavet nogen ok sange, men jeg kan bedre lide, når andre synger dem”.

Kan den bro bygges? Kan de to fløje, personificeret med lektorer på den ene side og damefrisører på den anden, nås? Ja, det er lige det, der er missionen, og vi synes det lykkes på ”Can´t Escape From You”, fortæller bandet.

Trackliste:

1. Mr. Tambourine Man
2. She Belongs to Me
3. Is Your Love In Vain
4. If You See Her, Say Hello (feat. Jakob Viskinde)
5. I Threw It All Away
6. To Make You Feel My Love
7. A Hard Rain's A-Gonna Fall
8. Like a Rolling Stone
9. Every Grain of Sand (feat. Maria Viskonti)
10. Can't Escape From You
11. Forever Young
12. To Ramona

 
© 2001 MusikLinien