Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

September 2011

Pressemeddelelse

’KOMPLET & RARITETER’ -
TROELS TRIER & REBECCA BRÜEL

Troels Trier kom fra venstrefløjens måske mest udtryksfulde kunstnergruppe, Røde Mor, som over 7 Lp’er og et par single EP’er manifesterede sig ret kraftigt på den danske musikalske scene i 70’erne, ligesom Troels Trier og resten af Røde Mor lavede diverse plakater og tryk med et ensrettet og meget markant kunstnerisk udtryk.

Rebecca Brüel kom frisk fra et partnerskab med hendes (nu nyligt afdøde) søster Sanne Brüel, fra kvindesagsgruppen Jomfru Ane Band som udsprang fra Aalborgs Jomfru Ane Teater, hvor deres agitpop bl.a. kastede hittet ’Plutonium’ af sig.

I 1985 plade-debuterede ægteparret Troels Trier & Rebecca Brüel som fælles sangduo, efter at de siden 1981 havde optrådt sammen med noget de kaldte en ’crazy cabaret’ hvor de kærligt spiddede alt fra politikere til datidens dansktop scene, iklædt alskens sjove gevandter så som flyverhjelm, balkjoler, kedeldragter, vicevært kitler og af og til – ingenting, bortset fra undertøj.

Dette sjove crazy comedy kom der til sidst nogle herlige sange ud af, og det fangede en fiks pladeselskabsdirektør og han fik duoen signet til sit Harlekin label. Første udspil blev den skægge ’Stardust Bodega’, som ved hjælp af et sjovt TV-show blev ét af 1985’s helt store danske hitskiver takket være bl.a. ’Kærlighed Ruster’ – en ode til en stjålet cykel, og ikke mindst deres gennembrudshit, ’Den Lokale Bodega’. Året efter fulgte Lp’en ’Bøf Med Løg’, hvis titelnummer i dag nærmest er Troels & Rebeccas signatursang, og derefter fulgte yderligere 5 album som fulgte den samme besungne vej om os danskere, og vores til tider mærkelige vaner samt vores holdninger til alt og alle – ikke mindst os selv!

I 30-året for deres debut som duo, samler Frituna op på alle de gamle plader som nu er blevet remasteret og fikset op til (u)lejligheden – mange af dem har ikke tidligere været ude på CD – og herudover har vi fundet en perlerække af de gamle Tv-shows og videoer til alle de herlige sange, som også er blevet fikset op lyd og billedmæssigt så de er klar til at blive set i ordentlig kvalitet igen.

Det hele er pakket i en handy clamshell boks med en stor booklet, med forord af Troels & Rebecca.

Indhold:

1. Stardust Bodega (1985)
2. Bøf Med Løg (1986)
3. Hansen & Jensen (1987)
4. Bar Røv Og Gummisko (1988)
5. To Tykke Med Brød (1990)
6. Hoster Du I Nat... (1994)
7. Biler På Mars (2002)
8. Bonus CD – Rariteter
9. Bonus DVD – Shows & Videoer

 
© 2001 MusikLinien