Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

april 2008

Pressemeddelelse

”Mit Eventyr” - Anne-Marie Hassing

Min drøm gik i opfyldelse

De gode gamle Godnatviser som ”Sov Dukkelise”, ”Den Lille Ole” og ”Elefantens Vuggevise har fået en god og kærlig makeover af Grand Prix sangerinden, Anne-Marie Hassing, på hendes debut album ”Mit Eventyr”, der udkommer på My Way Music den 25.4.2008. Og det bliver ikke en af de sædvanlige udgivelser, da der er tale om et koncept, hvor man både får en ”Barnets Bog”, tegninger og små historier tilknyttet hver af de 14 sange.

Af Dorthe Brandborg

Eventyr og musik har siden barndommen fyldt meget i den 31-årige musikpædagogs liv. Hun er vokset op i en familie, hvor det især var faderen, der var den musikalske drivkraft.
- Vi har altid sunget meget derhjemme og hver gang, der var familiefest, så havde vi en sang med.
Da jeg kom i skole havde jeg faktisk svært ved at forstå, at jeg ikke skulle skrive en lille festsang til den klassekammerat, jeg var inviteret til børnefødselsdag hos, griner Anne-Marie, der altid har syslet med at skrive sange og små historier.
Men det var efter hun blev mor for første gang for fire år siden til sønnen Benjamin, at følelserne og kreativiteten eksploderede i hende til for alvor at få skrevet alle de børnesange ned, som hun havde gået med inde i hovedet. Det er efterhånden blevet til omkrig 40 af slagsen. Dog er der kun et tre af hendes egne numre med på albummet. Resten er en blanding af klassiske danske og svenske børnesange og en enkelt filmslager.
Der er babypludren i baggrunden. Anne-Marie er ved at få det yngste skud på stammen, fem måneder gamle Cecilia, til at sove. Og havde det ikke været fordi, hun samtidig skulle klare et interview, så kunne den lille prinsesse nok have været faldet i søvn til sin mors blide sangstemme.
Og Anne-Marie bobler ikke kun af glæde over moderskabet men også over, at én af hendes allerstørste drømme netop er gået i opfyldelse.

Chancen
- Det har simpelthen været en drøm for mig at få lov til at lave en cd med børnemusik, så det er ikke uden grund, at jeg har givet mit debut-album titlen ”Mit Eventyr”, fortæller Anne-Marie, der i flere år har tumlet med planerne om at lave ”De Små Synger 2”.
- Men da det for et års tid siden viste sig, at My Way Music søgte en sangerinde, der ville lave en cd med vuggeviser, slog jeg til, fortæller Anne-Marie, der allerede havde udtænkt sig et færdigt koncept til albummet.
- Jeg sendte en demo ind til pladeselskabet og kom dernæst til et interview. Jeg fortalte dem om ideen med at lave et album, hvor der skulle følge nogle små tegninger og en tilhørende historie til hver sang – alt sammen noget, som jeg selv havde lavet. Senere kom ideen med ”Barnets Bog”.
”My Way Music” sagde med det same ”Go” og så har jeg stort set fået lov til at køre hele projektet selv.
Og selvom det er den første cd hun har lavet, er Anne-Marie på ingen måder grøn.
Hun har netop været med i det danske melodi grandprix og har sunget kor for Simone, Sweethearts og Birthe Kjær m.fl. og til daglig arbejder hun i Den Musiske Skole i Aalborg hvor hun underviser børn i sang og musik.

Legebarnet
Og netop samværet med børn har haft en stor betydning for Anne-Marie. Hun er i fuldstændig kontakt med sit indre barn hvilket hendes to børn, Benjamin på fire år og nu lille Cecilia, nyder stor glæde af.
Jeg har aldrig været genert i forhold til at lave sjov og ballade og ligge og rode rundt med børn på gulvet. Der er da sikkert mange, der synes jeg er åndssvag, men det tror jeg nu mest handler om misundelse, konkluderer Anne-Marie, der aldrig vil holde op med at lege.
Og de mange ideer til børnesange kommer i alle mulige situationer. F. eks var der en sommer, hvor det var så varmt, at Anne-Marie ikke kunne falde i søvn om natten.
- Smed jeg dynen, blev jeg angrebet af en masse dumme fluer – så det var som at vælge mellem pest eller kolera. Jeg måtte kapitulere og i irritation over at have fået afbrudt natten, satte jeg mig ned i køkkenet og skrev sangen om ”Racerfluen Albert”.
Anne-Marie har selv erfaret hvad musik kan gøre for børn.
- Mens jeg var gravid sang jeg altid ”Elefantens Vuggevise” og ”Den Lille Ole”. Hørelsen mener man allerede udvikles i uge 20, så jeg var meget bevidst om, at der skulle spilles dejlig musik.
Og i mit job som musikpædagog oplever jeg ofte, at de børn der er opvokset med at deres forældre synger for dem, både er mere åbne og bedre motoriske.
F.eks. bemærkede jeg især hvordan Benjamin udviklede sin motorik, ved at jeg sang og lavede fagte sange samtidig med at han fik fornemmelse af sin krop ved berøring og tumlen, siger Anne-Marie.
Heller ikke børnelæge, Vibeke Manniche, underkender musikkens vigtighed:
”- Men det er en hårfin grænse, man skal jo ikke køre vuggeviser for fuld hammer eller i rockede versioner. Det er kun med til at øge barnets puls og ikke til at få det til at falde til ro. Man kan jo som voksen altid først prøve musikken af på én selv og se hvordan ens krop og sind reagerer. Musik kan bestemt have en god virkning på barnet, når det skal sove. Men det er vigtigt, at man som forældre er iagttagende, når man sætter musik på”, siger Vibeke.

Musicals og kærlighed
Og der er da også mange børn og unge, der har nydt godt af den kønne sangerindes talent for leg og musik. Hun har skrevet adskillige børnemusicals. Den første musical skrev hun i 1998, da hun gik på konservatoriet i Aalborg. Det blev til en troldemusical, der dengang skulle skabe interesse for konservatoriet. Og det var under opsætningen af den, hun fik interesse for sin medstuderende og medspiller, Claus Hassing, som hun i dag er gift med.
- Claus blev min lille trold, griner hun, og tilføjer at gemalen spiller, synger kor og er med-producer på albummet. Og for parret, der også lige har medvirket i årets melodi grandprix, har det kun styrket kærligheden at arbejde sammen.
- Claus er den ideelle sparringspartner og det har været så dejligt at arbejde sammen med ham, forsikrer Anne-Marie, der også har givet sønnen lov til at være med på et nummer.
- Benjamin siger: ”et, to tre, nu” i starten af nummeret, "Du er min øjesten" og slutter af med at sige ”sådan”. Han er så pavestolt og når vi sætter cdén på beder han os altid være stille, så han kan høre sig selv, griner Anne-Marie, der også selv har lavet alle korarrangementerne.
Anne-Marie bliver helt rørt, når hun fortæller om processen og om hvor personligt hele albummet er blevet.
Det er så meget mig og jeg kan stå inde for hver en lille ting. Det er helt fantastisk og jeg føler mig så privilegeret over, at jeg fik chancen. Nu håber jeg bare på, at albummet bliver taget rigtig godt imod.

Sigurd Barrett om Anne-Marie Hassing
” Anne-Marie er et friskt pust og hun er en dejlig sangerinde. Det har været en stor fornøjelse at synge duet med hende”, fortæller DR´s børnevært og musiker, Sigurd Barrett, der har sunget med på Anne-Maries eget nummer, "Go`Nat Kat".
”Det er en rigtig sød sang og den passer rigtig godt ind i mit univers. Jeg synes, det er et rigtigt godt projekt, hun har lavet”, fastslår Sigurd, der kun kendte Anne-Marie fra dette års Melodi Grand Prix.
” Men nu er vi jo nærmest blevet gift med hinanden”, siger Sigurd med et grin og tilføjer, at han har inviteret sin nye musikveninde med til sit 10 års jubilæum på Sigurds Bjørnetime på DR til sommer.

1. Du er min øjesten
2. Sov Dukkelise
3. Sov Sødt
4. Go` Nat Kat, Duet med Sigurd Barrett
5. Den Lille Ole
6. Majas Vise
7. Mit Eventyr
8. Solen er så rød mor
9. Håndens Fem Fingre
10. Det Gådefulde Folk
11. Kærlighed
12. Ulvesangen
13. Jeg vil tælle stjernerne
14. Elefantens Vuggevise

 
© 2001 MusikLinien