Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

Pressemeddelelse


R&B-toner fra MGP-vinderen Amalie

Af Knirke Egede

Den 28. november rammer MGP-vinderen Amalies første album 'Amalie' gaden. At hun overhovedet udgiver album var egentlig et tilfælde. Et tilfælde der begyndte i et dansestudio ...

"Hey - må vi ikke høre dig synge?" Ordene faldt i en dansetime tilbage i 2005. Der var pause, og talen i studiet gik om det nys overståede MGP, hvor Amalie Høegh havde været bagdanser for Signe K, der endte som nummer to.

Amalie brød ud i sang og alle blev enige om, at hun skulle prøve lykken og stille op til MGP igen - denne gang som sanger.

"Det var lige det skub, som jeg behøvede," forklarer hun.

"Jeg havde været inde på MGP's hjemmeside, og jeg havde læst igen og igen, hvordan man meldte sig til. Jeg havde virkelig lyst til at prøve, men alligevel turde jeg ikke rigtig."

Men heldigvis var Amalies venner fra danseskolen hurtige på aftrækkeren, da de hørte hende synge for første gang. De klappede spontant af hende og opfordrede hende til at melde sig til den næste udgave af MGP.

Og som sagt - så gjort. Amalie gik gennem en audition og en kølig efterårsaften i 2007 stod hun på scenen i Musikhuset i Århus og fandt til sin store overraskelse ud af, at hun faktisk var på vej til at vinde MGP.

"Det var bare så fedt. Nærmest helt uvirkeligt. Vi hoppede bare rundt og var helt vildt glade. Det glemmer jeg aldrig," husker Amalie.

Elsker at synge

At få lov til at bruge sin stemme, i stedet for at danse var nyt for Amalie.

"Det er sjovt. Jeg har jo altid sunget. Jeg synger til hverdag, nynner melodier og synger med på numrene i radioen. Jeg har gået til kor i mange år. Jeg har altid sunget meget. Men af en eller anden grund har jeg altid være mere fokuseret på min dans. Det var sådan: Nåeh ja, jeg elsker jo at synge. Og så var det fedt pludselig at arbejde med det."

Amalie er ikke lige frem nybegynder, når det handler om at folde stemmebåndene ud. Siden hun var otte har hun slået sine folder i forskellige kor - både i almindelige kor, men også gospelkor.

Og hører man hendes nye album, er det gospelrødderne i form af en solid gang R&B, der trækker de dybeste spor.

"Hvis jeg skal sammenligne mig selv med en dansk artist, så vil jeg fremhæve Anna David. Jeg synes, at vi har visse lighedstræk, selv om vi også har hvert vores udtryk."

LOC er for hardcore

Amalie har selv lyttet til Anna David, lige som hun også kan lide R&B. Men skal der virkelig rockes igennem, sker det til de lidt mere hardcore hiphop-toner fra navne som eksempelvis Niarn og LOC.

"Jeg er ret vild med dansk hiphop. Det er fedt at lytte til, men jeg skal ikke lyde som LOC. Det er lidt for hardcore. Det er ikke der, at jeg er i mit liv," forklarer hun med et smil i stemmen.

Det nærmeste Amalie kommer til hiphoppen i sin egen musik er, at hun lader sig inspirere af rytmerne - som for eksempel i det hiphop-inspirerede dansenummer 'Til solen står op', som hun vandt MGP 2007 med.

På privatfronten er Amalies liv heller ikke særlig ghettohårdt. Alligevel ligner det ikke helt alle andre 13-årige pigers liv. For udover skolen og danseundervisningen har Amalie brugt en del tid på pladeindspilninger og undervisning i sang.

"Jeg holder ikke til så meget lige for tiden," siger hun.

"Når jeg kommer hjem vil jeg bare gerne slappe af og være sammen med min familie og mine veninder."

Jeg skal være tilfreds.

For det tager altså tid at indspille en plade. Især når indspilningerne skal gå op i en højere enhed med skolegang, danseundervisning, hjemmehygge og alle de andre ting, som Amalie også skal passe.

"Jeg synes selv, at jeg har været meget koncentreret. Både det at danse og det at synge er en måde at udtrykke sig selv på. Og jeg ville gerne have, at min stemme lød så ren og klar som mulig - så ved siden af de andre ting har jeg gået til sang."

Amalies plade, 'Amalie', er lavet i samarbejde med NOOB. Og Amalie har brugt en del tid bøjet over skrivebordet, hvor hun har skrevet tekster til sin musik.

"Processen har været fed," fortæller hun.

"Jeg har fået omkvædene tilsendt, og så har jeg lyttet rigtig meget til dem. Det er som oftest omkvædene, der har givet mig en idé om, hvilken tekst der passer til musikken. Så har jeg skrevet teksten, og så er vi gået i studiet for at indspille nummeret. Jeg skal være tilfreds med nummeret, hvis jeg skal synge det på en overbevisende måde. Så jeg er kommet med en del input til musikken."

Pladedebut på børnekræftafdelingen

Og resultatet? Efter Amalies mening er det super-top-nice!

"Jeg er bare så glad for den plade, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud at spille."

Et af de første steder, hvor Amalie vil præsentere numre fra sin nye plade, er på Rigshospitalets børnekræftafdeling. En beslutning som hun selv tog, da hun læste om afdelingen.

"Jeg tror, at dagene er meget lange, når man ligger på hospitalet. Jeg håber, at jeg kan gøre børnenes dag lidt bedre ved at komme og synge for dem. Kræft er en forfærdelig sygdom. Jeg har ondt af de børn, som ligger på hospitalet i halve og hele år," siger hun.

Fremtiden

Ellers er Amalies fremtid på kort sigt fyldt med musik.

"Jeg vil gerne ud og spille koncerter. Jeg elsker at komme ud at spille," siger hun.

"Og selvfølgelig kunne jeg godt tænke mig at blive ved med at lave og spille musik. Men nu må jeg se. Ingen kan jo forudsige fremtiden ..."

Til gengæld er der en ting, som også i fremtiden vil stå Amalies hjerte nær: Børns vilkår. I begyndelsen af året indspillede hun nummeret 'En verden til forskel' sammen med MGP-deltagerne Nicolai, SEB, Anne, Mathias og Mark, i anledning af Danmarks Indsamlingen til Afrikas Børn. Og det er ikke utænkeligt, at hun vil involvere sig af flere af den type projekter.

"Når jeg ser mig om, så synes jeg, at der er mange ting at tage fat på. Jeg har tænkt meget over, hvordan børn har det i Afrika. Men jeg synes også, at der er ting, som vi skal holde øje med her i Danmark. Mobning og den hårde tone der er mellem unge mennesker er noget, som jeg gerne ville være med til at ændre på," siger Amalie

Trackliste:

I nat
Jeg ka’ li’ dig
Sommerkærlighed
Venner
Crazy
Til Skru’ den op!
solen står op
Så’ der fest
Regnvejr
Når jeg bliver stor
Det eneste jeg ønsker mig
Til solen står op – remix

BONUSTRACK:

Seb og Andy – feat. Amalie

SINGBACKS:

Når jeg bliver stor
I nat
Regnvejr
Sommerkærlighed
Jeg ka’ li’ dig
Det eneste jeg ønsker mig

 
© 2001 MusikLinien