Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

maj 2009

Pressemeddelelse


Eldorado box - div kunstnere

Af Jørgen de Mylius

Det hele startede en vinterdag i 82/83 i den lange gang til kantinen i TV-Byen. Jeg var på et sjældent besøg derude, fordi jeg lavede en række co-produktioner med Svensk TV i Malmø til begge lande. Et stort anlagt journalistisk musikprogram med titlen ”Øresound”, som blev optaget i studierne i Malmø. Vi fragtede danske solister og grupper samt busser fyldt med dansk publikum til Malmø hver anden uge, og også forberedelserne blev lavet i Malmø sammen med kolleger fra svensk TV. Derfor havde jeg et ekstra kontor på den side af sundet og permanent klippekort til diverse bådfarter over sundet.
Men en dag var jeg hjemme med nogle masterbånd, og på gangen rendte jeg ind i TV produceren Peter Herforth, som på daværende tidspunkt var ansat på TV-Avisen. Han så jævnligt ”Øresound” og havde fulgt med i vores tidligere dansk/svenske TV-Quiz ”Hit”, som også blev produceret og forberedt i Malmø. Det muntre, lette musikalske univers fangede ham, og når han sad med sine billedklip af diverse politikere i TV-Avisen, drømte han sig ind i vores svensk/danske glimmer univers med blinkende lys, koreograferet dans og flotte musiknumre.
“Kunne vi sammen videreudvikle det univers i TV-Byen, når jeg engang var færdig med mine svenske co-produktioner”, spurgte Peter. Det var starten på ”Eldorado”. Vi nedfældede vores forslag til TV-ledelsen. Vi forsøgte at udvikle alle erfaringerne fra mine og Bengt Grafströms svenske programmer til et fast musikshow fra studie 3 i TV-Byen.
Den grønne lygte blev tændt, og da jeg sagde farvel til kollegerne i Malmø, gik Peter og jeg i gang med forberedelserne til det, der blev til ”Eldorado”. Vi var helt høje af at snakke om alle de nye tekniske muligheder, der var lige på trapperne dengang. Det tredimensionelle billede havde jeg allerede eksperimenteret med, da vi lavede signaturmelodien til quizzen ”Hit”, men vi måtte til London for at lave billedsiden, fordi der fandtes de eneste redigeringssuiter, der fabrikerede de tredimensionelle effekter. Jeg havde fået lavet lydsiden til “Eldorado” signaturen og jinglerne i samarbejde med Tommy Seebach. ”Eldorado” Universet blev raffineret gennem seriens 2½ års eksistens, og det rygtedes faktisk i hele Europa, at der i Danmark var et spektakulært TV show, hvor hver eneste sang blev produceret efter nøje planlagt koreografi med lys, lyd, røg og de nyeste tekniske effekter. Peter Herforth og jeg havde en forbilledlig redaktion sammen med producerassistenten Inge Rask og ind imellem med hjælp fra Mie Lund, Claus Hagen Petersen, Stig Hasner og Ole Stephensen. Selv i tv anmeldelserne kom der venlige ord, som jeg ellers ikke havde været forvænt med, da jeg vovede at indføre pop- og rockprogrammer i DRTV, og de allerstørste musiknavne i verden stod i kø for at optræde i programmet. Video producenter stod i kø for at købe optagelserne til kommercielt brug, og havde det ikke været fordi, der endnu ikke var indført regler og præcedens hos DR for salg til den slags, var vores optagelser fra “Eldorado” blevet brugt til alverdens musikvideoer.
På denne udgivelse har vi blandet en del af de sange, der var med i TV-Eldorado og de sange fra dengang, der spørges mest efter i rubrikken ”Spørgehjørnet” i P4- programmet “Eldorado”, der pt. sendes hver dag kl. 18.03 – 19.00, og der er mange herlige udgivelser som i mange år har været efterspurgt på CD.
Sugar & Lollipops er f.eks. en hollandsk gruppe, der havde deres storhedstid i 1978-1982, med den karismatiske sangerinde Monique ”Moontje” Gebbink som sukkerandelen. Hun døde desværre 14. juli 2007 kun 48 år gammel, men de to store hits vi har med, hører til de mest efterspurgte og er et kært minde om dengang.
Det er heller ikke svært at finde mennesker, der elsker at høre den vrøvlede, men inciterende, ”Hubba Hubba Zoot Zoot”. Den blev lavet af Abbas tekniker Michael B. Tretow og Ted Gärdestad. De lavede et helt album med lutter vrøvletekster og påstod, at de skabte et helt nyt sprogunivers. ”Hubba” sangen blev enormt populær og har været efterspurgt lige siden.
Ottawan og deres ”Hands Up” er stadig et ”must” på dansegulve, og hænder løfter sig i bølger, når de forskellige remix af sangen går sin sejrsgang over dansegulvene. Vi præsenterer originalversionen. Gruppen blev dannet af producerparret Kluger og Vangarde i Frankrig i slutningen af 70’erne. Forsangeren hedder Jean Patrick, og de noterede sig 6 giganthits i hele Sydeuropa i perioden 1978 – 1982. Det var ”Hands Up” som charterturister i det sydeuropæiske for alvor faldt for, og på den måde bevægede populariteten sig til vores breddegrader.
Og så er der den overraskende hollandske sensation fra 1982 ”Stars On 45”, hvor produceren Jaap Eggermont med sine medleys af kendte meganumre og solister, der matchede de originale stemmer til perfektion, fik sit første storhit med et Beatles medley. Han fulgte op med lignende udgaver af andre 60’er sange samt Stevie Wonder og Abba medleys igennem en årrække.
Chas og Dave lavede en række sjove TV programmer til englænderne i 80’erne, fyldt med deres specielle form for humor, men de kunne også skrive og synge slagere. Ind imellem blev humoren og slageren blandet sammen, men ”Ain’t No Pleasing You” er en rendyrket popmelodi, der i lange tider har været svær at skaffe på CD i Danmark.
The Flyers er et kapitel for sig selv, fordi de to englændere Mike og Boo, for sjov, forsøgte sig som entertainere i lille Danmark med ”Na Na Ni”. Da den blev et hit, fulgte de to venner op og besøgte TV-Eldorado studiet i flere omgange. Deres ”Jogging To The Beat” blev et udstyrsstykke i “Eldorado Lux” nytårsaften 1984. Da de holdt op med at leve af musikken, blev de begge alligevel boende i Danmark.
Vi havde besøg i TV-Eldorado af Masquerade og deres ”Guardian Angel”, en engelsksproget udgave af det store tyske hit ”Jenseits Von Eden” med Nino de Angelo. Det var ikke Nino, der tog sig af den engelsksprogede men derimod Drafi Deutscher. Det var et spektakulært indslag, hvor to hvidmalede herrer troppede op i “Eldorado” studiet og mimede til hittet.
Også Amanda Lear havde jeg med i TV i den periode. Hendes ”Follow Me” er hentet fra hendes andet album ”Sweet Revenge” og etablerede hendes markante profil, efter at hun var kommet frem som forsidepige på Roxy Music albummet ”For Your Pleasure”. Men hendes talent rakte ud over det, og i dag er hun en anerkendt kunstner, bl.a. som forfatter, TV-vært, komponist og kunstmaler.
Century og deres ”A Face In The Mirror” er et stykke germansk Smokie sound-a-like fra 1979. I virkeligheden hedder gruppen Kleeblatt, og optræder stadig i Tyskland. Men fra deres korte periode som Century stammer altså denne sang, der var et pænt hit, da den udkom, men som i løbet af årene har vokset sig større og bl.a. er meget efterspurgt i “Eldorado” på P4. Den har i lange perioder været umulig at opdrive på CD.
Nalle og ”Så’ Der Vogn” er et stykke gedigent Kim Larsen /Franz Beckerlee musik fra tiden efter Gasolin. I startfirserne leverede de to Gas-drenge hele fire sange til Nalle af lutter respekt for dette fynske rock’n roll og soul fænomen. ”Amanda” var starten på dette samarbejde, og jeg havde glæden af at præsentere tre af disse sange i DRTV. ”Så’ Der Vogn” har ikke tidligere været på CD.
Det har også knebet med at skaffe ”Dolce Vita” med Gim-Mix i en lang periode. Både Ryan Paris og Gim-Mix lå på den danske hitliste med samme melodi. Gim-Mix var et mellemstadie for Dorthe Kristensen fra sin tid som ”Slabadubadelle-Mette” og ”Hjerter Af Honning” til tiden under navnet Danielle Deneuve. Tre forskellige musikalske karrierer i løbet af en halv snes år. Derefter forlod hun showbusiness.
I årenes løb har jeg også haft glæden ved at kunne præsentere en del svensk pop- og rockmusik i TV og radio. Jerry Williams er en af de svenske rocklegender, der startede i 50’erne og har været tro mod sin stil igennem alle årene. Her præsenterer vi hans store 1988-hit ”Did I Tell”, mens ”I Remember High School” er et af de tidlige Lasse Holm produkter fra hans første samarbejde med Grand Prix veteranen Kikki Danielsson. De kaldte sig i begyndelsen af 80’erne for Chips.
Det var en stor triumf, at vi fik besøg af The Shadows i “Eldorado Lux” nytårsaften 1984. Gruppen der var evigt forbundet med Cliff Richard havde en periode, hvor de kun eksisterede periodisk, og vi var så heldige, at de i en af disse perioder udgav en ny CD. Den indeholdt også et vokalnummer, der var helt på højde med deres Grand Prix nummer fra 1975 ”Let Me Be The One”. Titlen var ”On A Night Like This” – en rigtig sprudlende ørehænger, som var en ægte nytårshilsen til folket.
Der er historier om alle sangene og solisterne. Det er bare med at lytte til “Eldorado” på P4 hver dag. Så kommer de dryssende. Her er ånden den samme som i 80’ernes TV-Eldorado. De gode melodier og de gode historier. God fornøjelse.

Trackliste på Eldorado.

CD1

1. Eldorado 2009 Feat. Lecia – Eldorado Lux
(Seebach / Jørgen de Mylius)
Produceret af Seebach
Mixet af Mads Nilsson i White Room
2009, My Way Music

2. Sugar And The Lollipops – Like A Rollercoaster
(A.J. Britnell / A. Treffers) Nada International C.V.
1981 Red Bullet Productions

3. Ottawan – Hands Up
(Vangarde/Kluger) Gazell Music
1981 Zagora Productions / Licensed from Editiones et Productions Zagora

4. Patrick Hernandez – Born To Be Alive
(P. Hernandez) OK Music Editiones Musicales 1979 Comme Promissed / Licensed from Van Loo Music

5. Sabrina - Boys (Summertime Love)
(Bonsanto – Cecchetto – Rossi – Charlton) London Music, SIAE
1987 High Fashion Music

6. Gibson Brothers – Que Sera Me Vida
(D.Vangarde/J.Kluger/N.Byl) Zagora/Blue Blanc Rouge 1979 Zagora Productions / Licensed from Editiones et Productions Zagora

7. Caramba – Hubba Hubba Zoot Zoot
(Tretow/Gärdestad) Sweden Music 1981 Trash / Licensed from Michael B. Tretow

8. Stars On 45 – Beatles Medley
Stars on 45 (J.Eggermont-M.Duiser) Nada International CV 0.43
Venus (R.van Leeuwen) Dayglow Music 0.08
Sugar,Sugar (J.Barry-A.Kim) Don Kirsher Music 0.39
No Reply (J.Lennon-P.McCartney) Northern Songs Ltd 0.16
I'll Be Back (J.Lennon-P.McCartney) Northern Songs Ltd 0.26
Drive My Car (J.Lennon-P.McCartney) Northern Songs Ltd 0.32
Do You Want To Know A Secret (J.Lennon-P.McCartney) Northern Songs Ltd ltd 0.26
We Can Work It Out (J.Lennon-P.McCartney) Northern Songs Ltd0.16
I Should Have Known Better (J.Lennon-P.McCartney) Northern Songs Ltd 0.20
Nowhere Man (J.Lennon-P.McCartney) Northern Songs Ltd 0.08 You're Going To Lose That Girl (J.Lennon-P.McCartney) Northern Songs Ltd 0.15
Stars on 45 (J.Eggermont-M.Duiser) Nada International CV 0.43
1981 Red Bullet Productions

9. Chas & Dave – Ain’t No Pleasing You
(Chas Hodges – Dave Peacock)
1982, Hurricane Entertainments Ltd.

10. The Surfers – Windsurfin’
(C. Bergman / L. Flint / G. Hessing / A. Mol /
E. van Prehn / E. Veerhoff ) Nada International C.V.
P; 1978 Red Bullet Productions


11. The Flyers – Na Na Ni
(Ivan Eye)
1984, Iceberg Records.

12. Dr. Hook – Storms Never Last
(Jessi Colter) Baron Music Publishing Co.
1978, Capitol Records

13. The Shorts – Comment Ca Va
(Eddy De Heer)
1983 EMI Holland B.V.

14. Blue Haze – Smoke Gets In Your Eyes
(J. Kern – O. Harbach – J. Arthey)
1972, R – AMS891

15. George McCrae – Rock Your Baby
(H. W. Casey/ R. Finch) Sherlyn Publishing Co. Inc.
1974 EMI Records Ltd.

16. Miquel Brown – So Many Men, So Little Time
(Ian Levine – Fiachra Trench – Wilbraham Terence)
1983 Carrerer

17. Rotation – Goody My Love
(C. Juwens – Fred Oldoerp – Frank Turba)
Budde Rolf Musikverlag / Junior Musik
1972 Universal Music Domestic Division, a division of Universal Music GmbH

18. Masquerade – Guardian Angel
(Chris Evans-Ironside – Kurt Gebegern)
1983 Metronome Records GmbH

19. Amanda Lear – Follow Me
(Anthony Monn – Amanda Lear)
1978, Ariola 261 720

20. Dollar – Give Me Back My Heart
(Trevor Horn / S. Darlow)
Zomba Music Publishers Ltd / Perfect Songs Ltd.
1982 Warner Music UK Ltd

CD2

1. Europe – The Final Countdown
(Joey Tempest) EMI Music Publishing
1986, Sony Music Entertainment

2. Laura Branigan – Self Control
(Giancarlo Bigazzi / Raffaele Riefoli / Stephen Piccolo)
1984 WEA International Inc.

3. Shocking Blue - Venus
(Robbie van Leeuwen) Dayglow Music
1969 Red Bullet Productions


4. The Shadows – On A Night Like This
(John David)
1984 Polydor / Universal Music UK Ltd

5. Cliff Richard – Baby You’re Dynamite
(Guy Fletcher – Doug Flett)
1983 EMI Records Ltd.

6. Earth & Fire - Weekend
(G. Koerts) Nada Music
1979 Red Bullet Productions

7. Sugar And The Lollipops – I Can Dance
(A.J. Britnell – Long Tall Ernie)
1980 CNR

8. Bananarama – Hot Line To Heaven
(Woodward – Swain- Jolley – Fahey – Dallin)
Rondor Music (London) Ltd./ Warner Bros. Music Ltd. / J And S Music
1984 London Records Ltd.

9. Alvin Stardust - Pretend
(Douglas – Lavare - Parman) Magnet Music Ltd.
1996, CMC Records A/S

10. Jerry Williams – Did I Tell (Gavin Povey / Augie Meyers) Bug Music Scandinavia AB
1988 Universal Music AB

11. Chips – I Remember High School
(Lasse Holm – Torgny Söderberg)
1980 Mariann Records

12. Phill & Co. – (Uuh You Touch My) Tra La La
(Adrianus van Olm – Eddy Ouwens)
1984 Phillips Holland

13. Century – A Face In The Mirror
(Low – Taylor)
1979, Pinball Records GmbH

14. Dionne Warwick - Heartbreaker
(B. M. & R. Gibb) Gibb Brothers Music
1982, Arista Records

15. Nalle – Så’ Der Vogn
(Kim Larsen – Franz Beckerlee – Mogens Mogensen)
1983 Replay


16. Gim-Mix – Dolce Vita
(Giombini / Mazzolini)
1983, Harlekin

17. Flash Cadillac & The Contineltal Kids
– Did You Boogie (With Your Baby At The Movie Show)
(Rod McQueen) Stirling Mc Queen Ltd.
1976, Privat Stock Records

18. Winder – Run For Love
(Charlotte Jäger - J. Lehn - P. Perquee)
1984, Carsten Lehn

19. Melvis & Grethe Ingmann – You’re My Friend
(Melvis)
1990, MBO A/S

20. Svenne & Lotta – A Flower In My Garden
(Benny Andersson / Bjørn Ulveaus) Union Songs AB
1995, CMC Records A/S

CD 3

1. Beano – Candy Baby
(Phillips) Humber Music / Carlin Music Corp.
1974, Decca Music Group Limited

2. Maywood - Rio
(Alice May) Maywood Music / EMI Music
1994 Red Bullet Productions

3. Joe Dolce Music Theater – Shaddap Your Face
(Joe Dolce) 1981 BIB Productions / Licensed from Albert Music

4. Flyers – Jogging To The Beat
(Mike Varney – Alexander Benckendorff)
1984 EMI Music Denmark

5. Harpo – Moviestar
(Harpo) Rak Music Ltd., Sweden Music AB
1975, EMI Music Sweden AB

6. Danny Mirror – I Remember Elvis Presley
(Bakker / Ouwens / Dunhill)
Intersong / Melodie Der Welt / Roba Musikverlag
1977 Basart Records International B.V.

7. David Essex – You’re In My Heart
(David Essex) Imperial Joseph Webster Ltd / Stage Three Music Limited
1984 Mercury Records Limited

8. Hank The Knife & The Jets – Guitar King
(Brysten / MacFarlane) Copyright Controle
1975 Negram


9. F. R. David - Words
(Robert Fitoussi)
1982 Our Video Company

10. Pussycat - Mississippi
(Werner Theunissen) Cloggy Music
1976 EMI Music Holland B.V.

11. Tommy Seebach – Du’ Det Dejligste
(Tommy Seebach/ Ivan Pedersen) Inhouse Music Publishing / Warner/Chappell Music Denmark A/S
1983 EMI Music Denmark A/S

12. Culture Club – Do You Really Want To Hurt Me
(Craig – Hay – Moss - O'Dowd) Virgin Music Publishing Ltd.
1982 Virgin Records Ltd.

13. På Slaget 12 – Ude På Det Blå Ocean
(Niels Kirkegaard/ Jens Folmer Jepsen)
1987, MBO A/S

14. Tee Set – Ma Belle Ami
(Hans van Eijk / Peter Tetteroo) Dayglow Muziekuitgeverij
1969 Red Bullet Productions

15. Flemming “Bamse” Jørgensen – The Mighty Ship
(Siegfried Michalsky / Gary Unwin)
1982, MBO A/S

16. Taco – Puttin’ On The Ritz
(Irving Berlin) UFA Musikverlag
1982, PeerMusic GmbH

17. Mabel – Born To Make You Happy
(Mabel) Mabelsongs
1980, Starbox

18. The Cats – Rock ‘N’ Roll (I Gave You The Best Years Of My Life)
(Kevin Stephen Johnson) Tree Publishing Ltd.
1973 EMI Music Holland B.V.

19. Goombay Dance Band – Sun Of Jamaica
(Jass - Stein)
1982 PeerMusic GmbH

20. Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley – If I Had Words
(Camlle Saint Saens / Charles J. Hodges) Bu Music / RAK Publishing Ltd.
1977, EMI Records Ltd,


 
© 2001 MusikLinien