Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

PressemeddelelseDEJLIGE MINDER MED NINA & FREDERIK

Af Jørgen De Mylius

Nina og Frederik var noget af en dansk sensation. Specielt i årene 1957 – 65... Danske Nina Møller-Hasselbalck og Hollandske Frederik van Pallandt mødtes på Østerbro i København, som ganske små… Nina var dansk, og Frederik var besøgende, fordi hans far - den hollandske baron van Pallandt de Vijk - var ambassadør i Danmark... Og her startede eventyret mellem Nina & Frederik.

De blev i løbet af rigtig kort tid, et internationalt stjernenavn. Først i hele Skandinavien, så i England og siden i Tyskland og andre steder i Europa.

Den officielle debut kom d. 1. juli 1957 i Mon Coeur cabareten… hvor de lancerede en sang Frederik havde hentet hos Belafonte, som var det store forbillede. Den hed ”Come Back Liza” Den blev senere indspillet, og var deres første hit.
Og anmeldelserne fra deres to måneder lange engagement gjaldede kort efter ud i alle Europas aviser, så selv BBC blev interesseret... og sendte bud efter dem...

Nina og Frederik tog imod et filmtilbud fra ASA film, om hovedrollerne i det danske lystspil ”Verdens rigeste pige” – hvis manus blev skrevet specielt til dem. Her indvilgede de i at synge en sang, af filmmusikkongen Svend Gyldmark ”Lad Os Flyve Til En Stjerne”.
Og hvilket kæmpehit.
Selve filmen fik enormt dårlig kritik... men publikum strømmede til.

Året efter – i 1959 var Nina og Frederik feberen helt varm… Mens der gik Rock'n roll i hele verden, gik der calypso og Nina og Frederik feber i danskerne. Og efter succesen med såvel film som sange skete sensationen. Dansk film fik lokket jazzkongen Louis Armstrong – ikke bare til DK – men til at medvirke i Nina og Frederiks næste danske film. Og endnu mere opsigtsvækkende var det, at Armstrong sagde ja til at indsynge en dansk komposition sammen med Nina og Frederik til filmen og til pladeudgivelse.

Filmens titel blev fundet ved en konkurrence i et ugeblad og det var en 11-årig pige der vandt med titlen ”Kærligheden Melodi”. Den fælles sang ”The Formula For Love” blev optaget i Islev Bio, hvor Armstrong mødte op efter sidste bif-forestilling og lavede pladeudgaven af den melodi, der skulle blive deres næste kæmpehit.
Filmen som blev et tilløbsstykke i hele Skandinavien, var en enfoldig historie om to familier der hadede hinanden, mens de to unge i familierne blev forelskede... og så lovede de hver især deres forældre, at de ville holde sig fra hinanden hvis den musikklub som de gerne vil lave ikke kunne blive en succes... men forældrene havde altså ikke regnet med at det lykkedes dem at hyre Louis Armstrong... både i filmens handling og i virkeligheden.

Alt dette og meget mere nåede Nina og Frederik inden de for alvor begyndte at takke ja til de mange tilbud fra England og Tyskland. De kunne kalde sig internationale stjerner, og erobrede England først med deres udgave af ”Mars’s Boy Child”, og kort efter lå de blandt de 3 øverste på hitlisten med ”Little Donkey”
Næste stop på Nina og Frederiks vej blev Tyskland, hvor de påbegyndte turneer og specielle pladeindspilninger på tysk… Før de internationale tider for alvor startede, begyndte Nina og Frederik at lave de fleste af deres indspilninger i engelske studier, selvom deres kontrakt var med Bent Fabricius-Bjerres danske Metronome Records. Det medførte et par meget internationale albums, og et pænt hit med Cook-Greenaways ”Lovers Of The World Unite”.

Desværre skiltes deres veje i 60érne, Nina fortsatte en tid i showbusiness som solist og skuespillerinde i Hollywood. Frederik trak sig ud af showbusiness, rejste rundt på verdenshavene, men blev myrdet under dramatiske omstændigheder i 1994 i noget der blev omtalt som en ren likvidering. Det skete i hans båd i en havn på Filippinerne.

Med deres flotte, korte og hektiske karriere, kan vi nu mindes mange af deres skønne sange på denne nye CD, fyldt med vigtige og repræsentative udpluk fra deres flotte produktioner.
Et skønt minde album - Glæd dig til at høre den J

 
© 2001 MusikLinien