Forsiden.
 


Artikler
Oversigt
CD udgivelser
CD anmeldelser
Sladder om de kendte
Nyheder musik/film

Musik
Lediglisten
Solo
Duo
Trio/Band
Underholdning
Musik og tekst

Grejnyt
Tests
Gode råd
Artikler
Pressemeddelelser
Nyheder
Brugtbixen

Arrangementer
Demo'er
Kurser
Møder
Spillesteder

Links/grej
Musikforhandlere
Importører
Lys
Midifiler/Styles

Links/andetBooking
Pladeselskaber
Studier
Forlag
DMF
Musikerklubben
Hitlister
Radioer
Steder på nettet

Kontakt
Priser
Musikertilmelding
Bestilling af Link
Skriv til os

 

 

 

 

PressemeddelelseCountry med kærestesorg


Norske Heidi Hauge er atter på toppen efter et par tilbagetrukne år. Nu er et nyt album på gaden i Danmark. Det handler mest om kærestesorg, og hun har selv skrevet et par af sangene

Af journalist Rie Nielsen

Der findes vel ikke den kvinde eller mand i Danmark, der ikke har prøvet at have kærestesorg. Den form for sjælelig ubalance bringer som regel følelser som sorg, vrede og jalousi frem i selv den bedste. Derfor er der ganske givet også mange, som vil kunne genkende sider af sig selv i sangene på den norske countrystjerne Heidi Hauges nye album ”Some Broken Hearts”, der udkommer 22. juni i Danmark og i Norge.

Albummet består af 12 country-træffere, nogle skrevet af kendte kapaciteter som Tanya Tucker, Loretta Lynn, Willie Nelson og Patsy Cline. Men et par af sangene er nye og skrevet af Heidi Hauge selv i samarbejde med den norske komponist Henning Hoel Eriksen.

Det går nok

Heidi Hauge står bag teksterne til ”I’ll Fly” og ”Saturday Night”. Begge handler udpræget om kærestesorg. - ”Saturday Night” handler nok lidt om mig selv og den smerte, jeg har oplevet. Mens ”I’ll Fly” mere er en typisk, folkelig kærlighedshistorie, fortæller Heidi Hauge, der selv har mødt kærestesorgen i forbindelse med sin skilsmisse.
- Generelt kan man vist sige, at den røde tråd på det nye album er kærestesorg. Jeg synes, der er så mange gode tekster, som egentlig er sørgelige. Jeg tror, vi trænger til at høre sørgelige sange, fordi det er følelser, vi kender fra os selv. Derfor er der mange, der godt kan lide den slags musik, vurderer Heidi Hauge.

Men selv om man kan føle sig hårdt ramt af sorgen, går verden også videre. Der er håb for fremtiden. Det budskab lyser tydeligt ud af Heidi Hauges klare vokal. Hun virker ikke som en sørgende, når hun i ”Saturday Night” synger: ”I guess I’ll be allright”, altså ”jeg tror nok, det skal gå”.
Tvært imod virker sangens hovedperson som en kvinde, der er kommet videre. Selv om hun har haft hjertebanken og søvnløse nætter, og selv om hun kun ser det grå, også når himlen er blå, er hun nu klar til at tage ud i byen lørdag aften og danse hele natten.

Albums i tusindvis
Og det er Heidi Hauge netop. Efter et par år med et knapt så udfarende artistliv er hun klar til for fuld fart atter at indtage sin plads i rampelyset. Som er stor. Hun har i løbet af sin syv år lange karriere solgt cd’er ikke alene i 10.000-vis, men i 100.000-vis. I hele Skandinavien.

I Danmark har hun masser af fans og giver flere koncerter hernede hver måned.
- Jeg ved ikke, om jeg har flere fans i Danmark end i Norge. Men mon ikke jeg har, for indbyggertallet i Danmark jo er større end hos os, siger Heidi Hauge med et smil.

Kristen countrybarndom
Og countrymusikken kender ingen grænser. Selv om man er født i Norge, kan man godt være vokset op med denne særlige, amerikanske musikstil svøbt om sig som et barndommens lydtæppe. Det er Heidi Hauge netop.
- Min far spillede selv countrymusik. Så jeg har været glad for country så længe, jeg kan huske. Jeg er vokset op i et kristent miljø, hvor teksterne var kristne, men melodierne countryinspirerede, fortæller Heidi Hauge.

Selv om hun har lyttet til countrymusik hele sit næsten 40-årige liv, har hun ikke noget særligt, enestående forbillede.

- Jeg kan lide alt det, jeg hører, som har en fin melodi og en tekst, som betyder noget. Men skal jeg alligevel nævne nogle navne, bliver det Dolly Parton, Tanya Tucker og Loretta Lynn, som jeg har hørt rigtig meget. Og jeg har bemærket, at Loretta Lynns sange til stadighed dukker op på mit eget repertoire. Det er noget i dem, der er helt specielt, siger Heidi Hauge med smil i stemmen.

Det er også tilfældet på albummet ”Some Broken Hearts”, hvor Heidi Hauge synger Loretta Lynns ”One’s On The Way”. Også Tanya Tucker er repræsenteret med sangen ”Down To My Last Teardrop”.
Et andet country-koryfæ er Patsy Cline. Heidi Hauge har også taget hendes vel nok allermest berømte sang, verdenshittet ”Crazy” med på sit nye album.
- Men det er ikke nødvendigvis fordi, jeg er særligt betaget af Patsy Cline. Det er bare en vældig god sang og melodi. Og det er tilfældet med alle de sange, jeg sammen med min manager har valgt ud til det nye album, slår Heidi Hauge fast.

Engelske rim og børnefri
Den gode melodi ligger med andre ord den norske countrysangerinde meget på sinde.
- Det gjorde den allerede som barn. Men som jeg blev ældre, lyttede jeg mere og mere til teksterne. De betyder virkelig meget for mig i dag, pointerer Heidi Hauge.

Måske er det derfor, hun selv er kommet på banen som tekstforfatter. Heidi Hauge har skrevet tekster i nogle år. Men de to sange, hun har forfattet på det nye album, er de første, hun har skrevet på engelsk.
- Det er faktisk meget nemmere at skrive sange på engelsk end på norsk, synes jeg. Måske fordi det er nemmere at få ordene til at rime, ler hun.

Heidi Hauge har fået så meget smag for det at skrive tekster, at hun ikke vil afvise, at der kommer flere nye sange fra hende i fremtiden.
- Jeg har ligesom fået mere tid til at skrive nu, hvor mine børn er blevet store.
Heidi Hauge er mor til tre. Hun har en søn på 20 år og to døtre på 18 og 13 år.
- Som årene går, bliver de jo mere og mere selvstændige og gør alting selv. Derfor får jeg mere tid til de ting, jeg gerne vil.

Fint at være norsk
Om det så også inkluderer at spille på guitar, vil tiden vise. Heidi Hauge har i hvert fald lyst til at atter angribe det seksstrengede instrument, for hun var faktisk gået i gang med at lære det, da hun var yngre.
- Jeg kan kun tre greb i dag, så der er meget at lære, slår Heidi Hauge fast med et af sine karakteristiske latterudbrud og fortsætter:
- Men jeg kunne godt tænke mig det.

Så en dag står hun måske der i sine cowboystøvler på en dansk scene med guitarbåndet over skulderen. Men indtil videre vil de danske fans kun opleve Heidi Hauge håndtere mikrofonen.
- Jeg holder meget af at give koncerter i Danmark. Jeg trives godt og har et godt forhold til publikum, som har taget vældig godt imod mig. Og så er Danmark et dejligt nemt land at turnere i. Norge er utrolig langstrakt, og det bliver til forfærdelig mange timer på landevejen i bandbussen. Sådan er det slet ikke i Danmark, understreger Heidi Hauge.
- Jo, det er fint at være norsk i Danmark. Det er faktisk rigtig sjovt, siger countrystjernen og lyser op i et strålende smil.

Track List:

1. Saturday Night
2. The Other Side Of The Hill
3. Some Broken Hearts
4. Down To My Last Teardrop
5. What’s A Girl Gotta Do
6. Let’s Pretend
7. Louisiana Saturday Night
8. I’ve Already Loved You In Mind
9. Why Have You Left The One You Left Me For
10. Crazy
11. I’ll Fly
12. One’s On The Way

 
© 2001 MusikLinien